Oh oh! Toppen! {$ msg.text $} ({$ msg.count $})

OBOS är en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare och ägs av sina drygt 550 000 medlemmar. OBOS grundades i Oslo 1929 och erbjuder bostäder för alla livets faser i form av villor, kedjehus, radhus, parhus och flerbostadshus, i stad och på landsbygd.

Koncernen har omkring 2 600 anställda, varav knappt 1 000 i Sverige i dotterbolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem.

I Sverige utvecklar OBOS bostäder genom varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Myresjöhus och SmålandsVillan har funnits på småhusmarknaden sedan 1927 respektive 1997 och erbjuder allt från prisvärda instegsprodukter för förstagångsköparen till skräddarsydda och personliga huslösningar. Genom varumärket OBOS bygger vi hela bostadsprojekt med allt från lägenheter till parhus, radhus, kedjehus och villor. Våra projekt finns både på landsbygd och i storstad och 2022 byggde vi i 162 av Sveriges 290 kommuner.

OBOS mål är att erbjuda 20 procent av bostadsutbudet genom boköpsmodeller för att ge fler möjligheten att äga sitt boende.

Vi har ett aktivt samhällsengagemang och upp till 10 procent av vinsten i OBOS går tillbaka till samhällsnyttiga ändamål. Vi miljöcertifierar våra bostäder och bygger gärna socialt, grönt och ekonomiskt hållbara trädgårdsstäder.

1927Myresjöhus grundas i Sverige, en organisation som till stor del ligger till grund för den verksamhet som idag är OBOS i Sverige.

1929OBOS grundas i Oslo. Det var arbetslösa byggnadsarbetare som tog initiativet och startade en kooperativ bostadsorganisation efter att ha inspirerats av det liknande initiativet HSB i Sverige.

2015OBOS förvärvar bolaget BWG Homes, en ledande bostadsutvecklare i Norge. BWG Homes hade i sin tur tidigare förvärvat Myresjöhus, SmålandsVillan och Kärnhem. I samband med förvärvet 2015 blev all verksamhet i BWG Homes en del av OBOS.

2020I Sverige utvecklar OBOS bostäder genom varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och OBOS Kärnhem. De tre sistnämnda är alla företag med långa traditioner inom svensk bostadsutveckling. Under 2020 lanserade OBOS även sin svenska storstadssatsning OBOS Nya Hem i syfte att utveckla mer stadsnära områden.

I dagI både Norge och Sverige har OBOS byggt både kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter. Och i båda länderna har organisationen arbetat för att utveckla goda boendemiljöer kring sina bostadsprojekt.

Lediga Jobb

Vi har riktigt bra förmåner

  • En arbetsplats där alla är välkomna

  • Samhällsnytta och hållbarhetsfokus

  • Utvecklingsmöjligheter i en stor koncern

  • Friskvård och hälsorelaterade förmåner

  • Värderingar som enar koncernen

  • Flexibel arbetsvardag

Några av våra medarbetare

Emelie Franklin
Bygglovsprojektör
"På OBOS är man aldrig fullärd. Inget hus är det andra likt och tomterna ser olika ut vilket gör att jag ställs inför nya utmaningar för varje hus."
Royem Moshin
Affärsutvecklare
"Jag är så stolt över att jobba i ett bolag med sunda värderingar. Ett företag som tar stort samhällsansvar genom att ge tillbaka till samhället genom olika kanaler."
Lina Eklund
Projektledare
"Det bästa med att jobba i OBOS är definitivt att få vara med och uppfylla människors bostadsdrömmar."