Åh nej! Toppen! {$ msg.text $} ({$ msg.count $})

Ett spa mitt i hjärtat av Stockholm, en plats för återhämtning och eftertanke, en upplevelse för alla sinnen. På anrika Centralbadet från 1904, med sina vackra böljande former i jugend-stil, finns något för alla.

Här kan du, på en yta av 3 500 kvadratmeter, simma i vår vackra 25-metersbassäng, boka en stärkande massage eller en välgörande ansiktsbehandling samt relaxa i ett unikt nordiskt bastulandskap. En rekreationspärla där mental avkoppling och fysisk aktivitet går hand i hand.

Men Centralbadet är mer än bara ett bad. På plats finner du också restaurang Ecobaren med en komplett meny av ekologiska smaksensationer, ett välutrustat gym, yoga, ljusterapi, en klassisk barberarsalong och en utomhusterrass med vintagegym.

Ta vara på ditt besök hos oss – njut av ett gediget utbud av behandlingar, ett generöst poolområde med ultrarent vatten, spännande arkitektur och ett bastulandskap med olika miljöer och varierande temperaturer. Välkommen!

1904Badanläggningen ritades mellan åren 1902 och 1904 av arkitekten och entreprenören Wilhelm Klemming… Den är genomgående komponerad i jugendstilens böljande former och i växtromantikens formideal.

1920I badanläggningens stora bassäng arrangerades även simtävlingar och under 1920-talet var den skådeplatsen för några av alla de världsrekord som mästersimmaren Arne Borg med bravur tog hem (hela 32 stycken världen över).

1965År 1965 inköpte Stockholms stad Centralbadets fastighet. Det skulle rivas i samband med Tunnelgatans reglering till huvudtrafikled enligt City 67. I Cityplan 1977 hade man dock ändrat planerna och kvarteret skulle bevaras.

19791979 gav kommunstyrelsen fastighetskontoret i uppdrag att utföra en projektering för upprustning av Centralbadet. På grund av de höga kostnaderna blev det bara en fasadrenovering.

1985År 1985 fastställdes att kvarteret Islandet skulle utgöra ett reservat för kulturhistoriskt värdefull bebyggelse och att det bara skulle få användas som bad.

1989Åren 1987 till 1989 renoverades Centralbadet av sina nya ägare Fabege och Hiby med Sune Malmquist som arkitekt och Skanska som byggnadsentreprenör.

2004Till badets 100-årsjubileum rekonstruerades även den lilla brunnspaviljongen mitt på gården, och konstnärerna Helene Aurell och Nigel Wells skapade en fontän och byst av Wilhelm Klemming vid byggnadens gårdsentré.

2019I juli 2019 var badet stängt för renovering än en gång, då bland annat omklädningsrummen fick luftkonditionering i taket och nytt kakel på väggarna.

2020Under april och maj 2020 ändrades den nedre receptionen om, så att den blev både större och mer ändamålsenlig.

2021Idag har du tillträde till salongsbad, romersk bad- och bastuavdelning, solterrass, gym och ekologisk restaurang är bara några faciliteter som du kan njuta av här.

Lediga Jobb

Vi har riktigt bra förmåner

  • Rabatterade priser på våra behandlingar

  • Hänga med världens bästa kolloegor!

  • Tillgång till kurser för individuell utveckling

  • Jobba med kollegor från världens alla hörn

  • Teamaktiviteter

  • Gemensam frukost och lunch varje vecka!

Några av våra medarbetare

Saga
Yogalärare
"Inhale the future, exhale the past"
Servando
Idrottsmassage
"You only live once, but if you do it right, once is enough"
Kajsa
Receptionist
"Be the change that you wish to see in the world"
John
Kock
"Life is a combination is magic and pasta"
Centralbadet
Besök hemsida