Oh oh! Toppen! {$ msg.text $} ({$ msg.count $})

Handelskammaren grundades 1902 och är i dag en av Sveriges ledande näringslivsorganisationer och den ledande mötesplatsen för samhällsbyggare i Stockholm-Uppsala. Till oss kommer företagare, politiker och andra beslutsfattare i huvudstadsregionen för att skaffa ny kunskap eller knyta affärskontakter. Årligen arrangerar vi runt 200 evenemang – allt från nätverksträffar, seminarier och frukostmöten till stora evenemang som Tulldagen, Distinget och World Trade Day. Vi skapar opinion, väcker debatt och påverkar beslutsfattare i frågor som är avgörande för konkurrenskraft och tillväxt i huvudstadsregionen. Förutom detta arbetar vi även med tvistlösning via Skiljedomsinstitutet (SCC) och med kommersiella tjänster inom exempelvis internationell handel. Stockholms Handelskammare är en dynamisk arbetsplats med kunniga och engagerade medarbetare som brinner för att skapa Europas bästa huvudstadsregion tillsammans med de cirka 2000 medlemsföretagen.

-1902 grundades Stockholms Handelskammare av Stockholms köpmannaförening och ordförande blev fabrikör Oscar Almgren. Första lokalen var i Börshuset vid Stortorget i Gamla stan.

-Årligen arrangerar vi runt 200 evenemang – allt från nätverksträffar, seminarier och frukostmöten till stora evenemang som Tulldagen, Distinget och World Trade Day.

-Stockholms Handelskammare är en partipolitiskt obunden medlemsorganisation med cirka 2 000 medlemsföretag i Stockholms och Uppsala län.

-Vår medelålder är 40 år men vi har kollegor från 20 års ålder till närmare 65 vilket vi tycker är både roligt och viktigt.

-Under 2020 gav Stockholms Handelskammares avdelning inom Internationell Handel och Affärstjänster ut 30662 stycken intyg och under 2019 562 ATA-carneter till 888 kunder.

-Stockholms Handelskammare har en unik kunskapsmångfald med jurister, statsvetare, marknadsförare, företagsekonomer, beteendevetare, nationalekonomer, projektledare, affärsutvecklare, experter inom internationell handel etc. Det är en av våra styrkor som bidrar till en aktiv kompetensutveckling och som ger mervärde till alla som möter oss.

Lediga Jobb

Vi har riktigt bra förmåner

  • Friskvårdsbidrag

  • Sjukvårdsförsäkring

  • Föräldralön och föräldrabonus

  • Tjänstereseförsäkring

  • Terminalglasögon

  • Förmånlig pension

  • Extra lediga dagar

  • Delta i våra event

  • Göra skillnad

Några av våra medarbetare

Jessica Nilsson
Projektledare
"Stockholms Handelskammare är en plats där det alltid är mycket på gång och det är en ynnest att få jobba med drivna, kreativa och engagerade kollegor."
Tomas Stavbom
Regionchef Uppsala län
"Jobbet på Stockholms Handelskammare präglas av omväxling, omvärldskontakter och många spännande samtal, både med huvudstadsregionens många fina bolag och olika beslutsfattare. Vi gör skillnad."
Ingrid Björk
Ekonomi
"Vi är en intressant arbets- och mötesplats där det förs spännande diskussioner och pulsen känns i hela verksamheten."
Lisa Lindqvist
Näringspolitisk expert
"På handelskammaren jobbar vi mitt i skärningen mellan samhälle, politik och näringsliv. Det är extremt stimulerande."
Daniel Nutley
Head of Global Relationships
"Stockholms handelskammare är en dynamisk, spännande och kreativ arbetsplats där personal uppmuntras att tänka utanför lådan."
Ulrika Svarts
Måladministratör
"Stockholms Handelskammare präglas av en stark teamkänsla där var och ens enskilda insats spelar stor roll och är värdesatt."
Stockholms Handelskammare
Besök hemsida