SIS är en del av ISO och CEN som är nätverk av experter som arbetar med att skapa internationella standarder.
Hos oss kan aktörer ta initiativ till standardisering som främjar Sveriges konkurrenskraft och ger smart och hållbar samhällsutveckling. SIS samverkar med alla delar av det svenska samhället, som till exempel industri, akademi, offentlig sektor och frivilligorganisationer.
SIS projektleder det svenska arbetet med att ta fram standarder. Vi verkar för ett ökat svenskt inflytande i internationella samarbeten och för att standarder sprids och tillämpas i Sverige.
Vi erbjuder också utbildningar, tjänster och produkter som hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter och skapa samhällsnytta med hjälp av standarder.
Great Place to Work
Svenska institutet för standarder, SIS, är certifierad enligt Great Place to Work. Certifieringen grundar sig på Great Place to Work internationella standard för utvärdering av arbetsplatser. Med certifieringen visar vi att SIS är en god arbetsplats.
Att vara certifierad som ett Great Place to Work är ett synligt bevis på att organisationen uppfattas som en bra arbetsplats. Certifieringen baseras på Great Place to Work Institutes globala standard och är ett bevis på att de anställda upplever en mycket hög grad av trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap inom organisationen.
SIS är en arbetsplats som eftersträvar mångfald. Vi vill ha medarbetare med olika bakgrund, erfarenhet och perspektiv eftersom vi vet att det berikar arbetsmiljön och stärker SIS verksamhet.
1922SIS bildas av industriförbundet och ingenjörsvetenskapsakademin
1923Första standarden: pappersformat tex A4
1947ISO bildas och SIS är Sveriges representant
1957EU pallen som var en svensk uppfinning blir standard
1968Containrar standardiseras för fraktfartyg och sparar flera miljarder för hela världen
1988Färgskalor standardiseras, svenska flaggan får färgbeteckning 4055-R95B och 0580-Y10R
2010Standard för socialt ansvarstagande
NutidSIS framställer 1500 standarder per år och har hand om ca 155 000 redan framtagna. Idag är många standarder kopplade till tjänster, förhållningssätt, IT, vård och produkter. Ett viktigt projekt vi driver är bland annat Smart Cities
Driva samhällsutveckling
Frihet under ansvar
Nyfikenhet, engagemang och kompetens
En organisation i förändring
Företräda Sverige internationellt
Stora utvecklingsmöjligheter