Oh oh! Toppen! {$ msg.text $} ({$ msg.count $})

I över 50 år har Skånska Byggvaror producerat förädlade byggvaruprodukter, från produktidé till slutkund med fokus på ett prisvärt sortiment för hemmafixaren. Vi har ett sortiment för villans yttre och inre miljöer – uterum, växthus, spa, dörrar, fönster, förvaringslösningar etc. Genom egen produktutveckling och tillverkning av stora delar av sortimentet, har vi kontroll på hela kedjan från produktidé till slutkund. Vi är ett lönsamt, onlinebaserat nordiskt bolag som erbjuder ett noga utvalt och prisvärt sortiment till hemmafixare, huvudsakligen genom vår webbplattform. Vi möter våra kunder i våra omnikanaler webb, visningsbutiker och kundservice. Tillsammans med våra 200 medarbetare ser vi fram emot att bli en marknadsledare som fortsätter att erbjuda ett noga utvalt och prisvärt sortiment till alla hemmafixare. Vi möter våra kunder i våra omnikanaler webb, butik och telefon.

Sedan Börje Blomqvist grundande bolaget 1965 har vi framgångsrikt utvecklats från postorderförsäljare till etablerat bolag med tolv visningsbutiker, åtta i Sverige, fyra i Norge och en i Finland, samt nordisk e-handel (i Norge under namnet Grönt Fokus och i Finland under namnet Nordrum). Huvudkontoret ligger i Solna och vi finns även med logistikcenter och kontor i Ängelholm samt produktion i Bjuv. Skånska Byggvaror ingår i Byggmax Group.

1965Börje Blomkvist börjar sälja ytterdörrar och skärmtak på annons

1998Startar försäljning på internet

2010Över 2,5 miljoner besök till www.skanskabyggvaror.se

2011Skånska Byggvaror tar steget ut på Facebook och Twitter.

2013Anders Johansson Eickhoff tillträder som ny VD för Skånska Byggvaror

2014Nya butiker etableras i Barkarby och Tagene.

2015Lanserar ny responsiv webbutik och inspirerar via Instagram, öppnar butik i Norrköping (Ingelsta) samt firar 50 år

2016Byggmax Group förvärvar Skånska Byggvaror

2016Öppnar nya butiker i Malmö, Örebro, Uppsala, Värmdö och Falun

2017Öppnar ny butik i Jönköping

2017Oscar Tjärnberg tillträder som ny VD för Skånska Byggvaror

2018Öppnar showroom i Byggmax butik i Halmstad och flyttar kontoret till nya lokaler i Ängelholm.

2018Flyttar huvudkontoret till Solna.

Lediga Jobb

Vi har riktigt bra förmåner

  • Goda utvecklingsmöjligheter

  • Spännande och bred verksamhet

  • ”work-life balance”

  • Korta beslutsvägar

  • Energi, fika och frukt

  • Generöst friskvårdsbidrag

Några av våra medarbetare

Susanne Karlsson
Butikschef Örebro
"Det är ett givande jobb där man har chansen att påverka i hela kedjan i detta företag som ständigt utvecklas. Det är ett varierande jobb där mitt inredningsintresse kommer väl till hands..."
Joachim Nordén
Webbredaktör Solna
"Vi vill alltid framåt, vi vill ha en modern webb som guidar våra kunder till ett bra köp. Man känner att man kan bidra och får samtidigt mycket tillbaka."
Jessica Pham
Varuförsörjningschef Ängelholm
"Att arbeta på Supply är att vara mitt i spindelnätet där kontaktnätet är brett och samarbetet med samtliga avdelningar är det som är viktigt och avgörande."
Christer Persson
Produktionsplanering Bjuv
"Vi är ett företag som ständigt växer och det skapar såklart nya utmaningar för oss alla i företaget – men också nya möjligheter att utvecklas."